یکی از مهمترین سیاستها و یا میتوان گفت دستاورهای کستاریکا سیاستی که بر مبنا آن این کشور هزینهای را که جهت امور نظامی نیاز داشت، صرف حفظ منابع طبیعی کرده و هماکنون این کشور بدون ارتش میباشد .
قدرت اجرایی به رئیس جمهور واگذار شدهاست. کابینه? وزیرانی که منتصب خود او هستند و دو معاون وی را یاری میکنند. رئیس جمهور معاونان او و 57 نماینده مجمع قانون گذاری برای دورهای چهار ساله با رأی تمامی افراد بالغ انتخاب میشوند. احزاب سیاسی مهم کستاریکا عبارتند از: حزب وحدت سوسیال مسیحی، و حزب آزادیبخش ملی.
خوزه مارفا فیگوئرز از حزب آزادی ملی در سال 1994 به سمت رئیس جمهور انتخاب شد. در انتخابات سال 2006 اسکار آریاس سانچز به ریاستجمهوری کستاریکا رسید. وی برنده جایزه صلح نوبل در سال 1987 شد. در تاریخ 8 مه 2010 برای نخستین بار در تاریخ سیاسی کستاریکا و آمریکای مرکزییک زن بعنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب شد. لائورا چین چیا در آن تاریخ جانشین اسکار آریاس شد؛ هم چین چیا و هم آریاس هر دو از حزب چپ میانه آزادیبخش ملی (PLN) هستند.
خانم چینچیا، دانشآموخته دانشگاه جورج تاون است و به جناح محافظهکاران اجتماعی تعلق دارد. او با سقط جنین و ازدواج همجنسگرایان مخالف است. وی متعهد شده با جرایم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر مبارزه کند. رئیس جمهور این کشور در حال حاضر لوئیس گیجرمو سولیس است.
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 2:28 عصر توسط Mirzaali
پیش از ورود اروپائیان به قاره آمریکا مردمان مایان و آزتک در آمریکای مرکزی میزیستند. سرخپوستان کاستاریکا تا پیش از غلبه اروپاییها با استفاده از جوهرهای قرمز و مشکی که از سبزیجات میگرفتند، به شیوه تصویرنگاری بر روی پوست جانوران مینوشتند.
یکی از عجیبترین رازها در باستانشناسی کستاریکا یافته شدن حدود 300 گوی سنگی در جلگه? دیکوئیس کستاریکا در دهه? 30 میلادی بود که مربوط به تمدن دیکوئیس هستند. این گویها از گراندیوریت جامد ساخته شدهاند که یک سنگ آتشفشانی خیلی سخت. گویهای سنگی کستاریکا از زمان کشف تاکنون در معرض انقراض قرار دارند. جویندگان گنج با کمک دینامیت خیلی از گویها را منهدم کردهاند. فعالیتهای کشاورزی باعث ترک خوردن و شکسته شدن شماری از این گویهای مبهم شدهاست.
در سده شانزدهم میلادی اسپانیا سرزمینهای این مردم را گرفت و کستاریکا جنوبیترین استان اسپانیای نو شد. پس از غلبه اسپانیاییها در 1563، بومیانی که جان بهدر بردند تحت نفوذ شدید اروپاییها شیوهای جدید پیش گرفتند.
کستاریکا از سده 16 مستعمره? کشور اسپانیا بوده و در روز 15 سپتامبر 1821 از این کشور اعلام استقلال کرد. پس از دوره کوتاهی پیوستن به پادشاهی مکزیکی <اوتین د ایتوربیده>، کستاریکا از 1823 تا 1834 ایالتی از <استانهای متحد آمریکای مرکزی>شد. در سال 1824 پایتخت آن به سان خوزه منتقل شد. کستاریکا از 1840 کشوری مستقل بودهاست و از 1848 بهصورت جمهوری درآمد. کستاریکا را بهخاطر دوام دموکراسی ستایش میکنند.
رودخانه سانخوان یکی از منابع اصلی اختلاف میان دو کشور کستاریکا و نیکاراگوئه در طول یک قرن گذشته بوده است. در سال 2010 کستاریکا کشور نیکاراگوئه را به مستقر کردن سربازانش در خاک خود در این منطقه متهم کرد ولی نیروهای نیکاراگوئه میگویند در حال انجام یک عملیات لایروبی در اطراف یک جزیره در رودخانه سانخوان هستند.
هژبر یزدانی از چهرههای سرشناس و ثروتمند سالهای پیش از انقلاب ایران، پس از انقلاب ناچار به گریز از ایران شد و به کستاریکا رفت و در آنجا با همکاری تعدادی از ایرانیها یک مجتمع بزرگ دامپروری راهاندازی کرد. آقای یزدانی که در نزدیکی شهر سن حوزه در کستاریکا زندگی میکرد، در کنار مزرعهاش تابلوی بزرگی نصب کرده بود که بر آن نوشته بود سنگسر. این تابلو یادآور محل تولدش سنگسر است.
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 2:27 عصر توسط Mirzaali
جمهوری کاستاریکا کشوری است واقع در آمریکای مرکزی. پایتخت این کشور شهرسان خوزه و واحد پول آن کولون کستاریکایی میباشد.
نام کوستاریکا یا کستاریکا یک نام اسپانیایی است و در زبان اسپانیایی «کوستا/کستا» یعنی <ساحل>مانند coast در انگلیسی) و «ریکا» یعنی «غنی» (مانند rich در انگلیسی) و کوستا ریکا یا کستاریکا به معنی «ساحل غنی» است. نام این کشور در زبان فارسی کستاریکا و کوستاریکا هم نوشته میشود.
جمعیت این کشور 4 میلیون 300 هزار نفر و زبان رسمی آن اسپانیایی است. 40 درصد از مردم آن سفیدپوست، 31 درصد مستیزو (دوره سفید و سرخپوست) و بقیه از دیگر نژادها هستند. سفیدپوستان کستاریکا، بیشتر اسپانیاییتبار هستند.
شاخه کاتولیک رومی از مسیحیت مذهب رسمی کاستاریکا است. 70 درصد مردم این کشور کاتولیک، حدد 14 درصد پروتستان و 11.3 درصد بیدین هستند.
کستاریکا شصت و چهار سال پیش ارتش خود را منحل کرد و از نظر سیاسی یکی از باثباتترین کشورهای آمریکای مرکزی بهشمار میآید.
این ناحیه – به عنوان بخشی از گواتمالا – تا 1821 تحت حکومت اسپانیایی بود. کستاریکا هر چند که قسمتی از فدراسیون آمریکای مرکزی (1823 تا 1838) بهشمار میآمد، ولی بیشتر در انزوا از همسایگانش توسعه یافت. کستاریکا با مزارع کوچک بسیار رونق یافت و مهاجران اروپایی را جذب کرد و دموکراسی باثباتی را ایجاد نمود. به دنبال یک جنگ داخلی کوتاه در 1948، ارتش منحل گردید. از آن زمان این کشور نقش برقرارکننده? آشتی در آمریکای مرکزی را اتخاذ کردهاست.
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 1:25 عصر توسط Mirzaali